Els Deboutte

beroep: 
Zelfstandig ondernemer
jaar - richting: 
1988 - Psycho-Sociale wetenschappen

Ik ben Els Deboutte, getrouwd met een andere college-man, mama van 2 zonen en sinds 5 jaar zelfstandig ondernemer. Mijn zaak heet Elsewhere Consulting maar mijn meest interessante werk doe ik met mijn programma Make me Fly! (makemefly.be). In 2013 verscheen mijn eerste boek “Geef je Carrière weer Vleugels!” en het tweede boek is in de maak.
Ik studeerde in 1988 af van het Sint-Jozefscollege waar ik de richting Psycho-Sociale wetenschappen koos (nu heet dat Humane Wetenschappen). Daarna behaalde ik een Master in de  Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de VUB. Ik vind mijn eerste job die helemaal niet mijn droomjob was en besloot dan maar mijn hart te volgen. Gedurende 4 jaar leefde ik me uit tijdens mijn muziekstudies aan het Lemmensinstituut, waar ik afzwaaide met een Masterdiploma in de muziek. Een fantastische ervaring! Toch ging ik terug naar mijn ‘roots’. Ik werkte als selectie- en organisatieconsultant, trainer en HR-manager voor PriceWaterhouseCoopers, DuPont de Nemours en Imec.
In 2009 richtte ik mijn eigen zaak op. Werken in grote bedrijven was boeiend maar op lange termijn niks voor mij. Het ondernemerschap was onbekend voor mij maar het ligt me wel. Het is niet altijd even gemakkelijk, dat moet ik ook eerlijk toegeven. Maar ik doe wat ik heel graag doe: mensen helpen om professionele keuzes te maken die hen blij en evenwichtig maken, ik help hen strategieën te vinden om die keuzes en ambities ook te kunnen waarmaken en hen te leren hoe ze beter samen kunnen werken.