Eef Vicca

beroep: 
PR en communicatie directeur
jaar - richting: 
1999 - Menswetenschappen

Van Aarschot naar Antwerpen, via Mallorca tot in New York City, dat is zo een beetje mijn professionele parcours.
Na mijn twee laatste, maar meest fantastische jaren, van de middelbare school aan het Sint-Jozefscollege te hebben gestudeerd (richting Menswetenschappen), vertrok in naar Antwerpen om me in talen te verdiepen. Ik volgde er de richting vertaler-tolk aan de Lessius Hogeschool met specialisatie in het Spaans en Frans.
Na vier jaar was ik nog niet meteen klaar voor de arbeidsmarkt en wilde ik vooral nog meer kennis op zak steken. Ik waagde een gok voor het toelatingsexamen van Master in de Journalistiek, georganiseerd door de KULeuven in samenwerking met de Lessius Hogeschool, werd geselecteerd en specialiseerde me nog een jaartje meer in de journalistieke wereld. Terwijl mijn medestudenten zich veeleer op politiek toespitsten was mode mijn grote passie.
Na een stage op de modeafdeling van Gazet van Antwerpen belandde ik in een van de meest grote persbureaus van Belgie, Unlimited PR. Daar was ik persverantwoordelijke voor een heel aantal bekende internationale lifestylemerken gaande van Levi’s tot Converse, Timberland, Donna Karan, Absolut Vodka, noem maar op. Met 1 klant in het bijzonder klikte het behoorlijk goed en tot op de dag van vandaag werk ik nog steeds voor hen en met hen, het Spaanse schoenenmerk Camper. Na vijf jaar persrelaties voor hen te hebben verzorgd, werd ik gepromoveerd tot hoofd productcommunicatie en vertrok ik naar hun hoofdzetel in Mallorca.
Nog eens drie jaar later en na keihard te hebben gewerkt, kreeg ik een nieuwe uitdaging aangeboden als PR en communicatie directeur voor Noord en Zuid-Amerika in NYC. En hier zit ik dus, ondertussen al meer dan een jaar.