Charlotte Caluwaerts

beroep: 
Zangeres
jaar - richting: 
2005 - Grieks-Latijn

Muziek was altijd aanwezig in ons gezin, inclusief de verplichte piano -en muzieklessen. Ook op het college kreeg muziek en later ook theater een belangrijke plaats doordat ik de kans kreeg om in het vierde jaar en de twee daaropvolgende jaren deel  te nemen aan het Frans toneel.
Wanneer ik afstudeerde ben ik eerst twee jaar taal -en letterkunde gaan studeren aan de UA. Spaans met theater-, film-, en literatuurwetenschappen leek een logisch vervolg op de Latijn-Griekse.
Maar de omgeving van een universiteit en vooral de academische insteek leek al snel niets voor mij en ik schakelde over naar sociaal-cultureel werk. Mijn afstudeerproject was een muziektheaterproductie met een twintigtal bezoekers van Instuif, een ontmoetingscentrum voor psychiatrische patiënten in Antwerpen. Deze productie had première in het cc van Mortsel en is daarna hernomen geweest door de Bozar.
Mijn zus Elise werd zangcoach voor dit project en hieruit is een koor gegroeid van mensen met een psychische kwetsbaarheid waarmee we elke week nog repeteren en vijf a zes concerten per jaar geven.
Het muziektheaterproject van Instuif, het ontmoetingscentrum, wakkerde de honger naar het maken en creëren weer aan en stimuleerde mij om een eenjarige opleiding camera-acting onder leiding van John Flanders te volgen in Brussel.
Toen was ik ook al gevraagd door Sam Sisk, toenmalig A&R van EMI music (nu Warner) om een demootje op te sturen. Wanneer hij mijn stem hoorde, heeft hij me voorgesteld aan Reinhard Vanbergen. Hij was op zoek naar een vrouwenstem voor zijn nieuwe band. Nadat ik een song had ingezongen bij hem in de studio, zat ik bij The Happy.
Mijn droom is om een mooie muzikale weg af te leggen in zowel binnen- als buitenland met verscheiden projecten en stijlen. Ook zou ik graag meewerken aan een soundtrack voor een film.