Anker 2015 - In het nieuws - Lennaert Maes

terug naar overzicht Anker 2015

Een nieuwe cd van
Lennaert Maes (96/LaMo)
Als de Nacht

liedjes van de nacht,
geïnspireerd op sagen
uit Vlaams-Brabant

bron: site Lennaert Maes

De cd ‘Als de Nacht’ is geïnspireerd op eeuwenoude verhalen. Lennaert brengt ze samen met Andries Boone en meestergitarist Pé Reynders tot leven op enkele bijzondere locaties. Op de cd krijgen de heren daarbij de hulp van gastzangers als Nele Van den Broeck en Tom Theuns.
Ooit was de nacht nog aardedonker. Op het platteland in Vlaams-Brabant vond men de ideale remedie tegen de angst voor die duisternis: men ging er verhalen rond verzinnen. Bij het vuur zochten onze voorouders warmte bij elkaar en vertelden ze verhalen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Die gingen over weerwolven, over de maar, over heksen en duivels, over zwarte magie. Alles wat niet begrepen kon worden, werd gevat in een magisch verhaal.
Met ‘Als de Nacht’ halen Maes en Boone oude sagen vanonder het stof en voorzien ze die van een nieuw en stevig muzikaal jasje. Denk aan Nick Cave en Tom Waits, maar dan in onze moerstaal en met verhalen van bij ons.
Op de cd krijgen Lennaert en Andries het gezelschap van verrassende gastzangers als Tom Theuns (Ambrozijn), Nele Van den Broeck (Nele needs a holiday), Jeroen Lenaerts (Thuis), Sien Wynants (StuBru, Ketnet) en Erik Lesire (Boerenzonen op speed).

De cd is tot stand gekomen met de steun van het plattelandsproject de Merode, de provincie Vlaams-Brabant en het I.G.C.S.

terug naar overzicht Anker 2015