Anker 2015 - In het nieuws - Eef Vicca

terug naar overzicht Anker 2015

Den Osschotteneir - dd. 14 mei 2015
Eef Vicca (99/MeWeB)
‘La Dolce Vicca’

Voor het portret van deze maand trekken we de grote plas over naar New York. Daar woont en werkt de uit Aarschot afkomstige Eef Vicca, een modebewuste vrouw met een missie. Een portret van ‘La Dolce Vicca’.

Volgens de Amerikaanse auteur Michelle Miller en haar boek ‘The Underwriting’ is de nieuwe hippe vrouw een ‘muppie’, een samenvoeging van Yuppie (Young Urban Professionals) en Millenials. Het zijn doorgaans hoogopgeleide, ambitieuze vrouwen tussen 22 en 35 jaar jong. Ze zijn modebewust, maar kleren hoeven niet altijd duur te zijn. Ze hechten veel belang aan gezondheid en het milieu, maar zijn bovenal verslingerd aan sociale media. Ze zouden heel wat tijd spenderen aan het lezen en schrijven van blogs. Welkom in de leefwereld van Eef Vicca.

De in 1981 geboren Eef bracht haar jeugd door in Aarschot. Ze liep school in het Sancta Maria Instituut (Economie en Moderne Talen) en het Sint-Jozefscollege (afdeling Menswetenschappen). Tijdens die periode kwam Eef al in contact met Anouschka Balsing, van wie ze balletles kreeg. Na haar studies in Aarschot trok ze naar Antwerpen voor een hogere opleiding Vertaler-Tolk, Frans en Spaans. Nadien volgde nog een master in de Journalistiek en een lerarenopleiding. Na haar studies kon ze meteen aan de slag.

Blitzcarrière
‘Ik heb eigenlijk mijn hele leven al veel geluk gehad en ben altijd toffe dingen tegengekomen’, vertelt Eef. ‘Ik was nog maar pas afgestudeerd en kon al dadelijk beginnen bij Unlimited PR uit Antwerpen, een gerenommeerd PR-bedrijf dat voor grote merken als Converse, Hugo Boss, Levi’s en Calvin Klein werkt. Ik heb daar zo’n vijftal jaar mijn ding kunnen doen en veel leuke mensen ontmoet. Ik leerde er ook mijn vriend kennen, een Spanjaard. Het werd een begin van een LAT-relatie.

Bijna 10 jaar geleden kreeg Eef een aanbod van Camper, een Spaanse firma voor schoenen en design. Ze ging daar met veel plezier op in en moest voor haar werk geregeld naar Mallorca. ‘Op dat eiland ben ik onmiddellijk verliefd geworden. Het is een heerlijke plek waar ik later wellicht nog wel mijn rustige oude dag wil doorbrengen’, zegt de dertiger. Uiteindelijk ging Eef in op het aanbod om op de hoofdzetel van Camper in Spanje gaan te werken. Als hoofd Communicatie bleef Eef drie jaar, maar zoals zo vaak in het leven kwamen er plots nieuwe opportuniteiten uit de bus.

‘City that never sleeps’
‘Het was een ongelofelijk toeval, maar zowel mijn vriend als ik kregen quasi gelijktijdig van onze werkgevers de vraag om naar New York te gaan. Dat zagen we helemaal zitten en zo vertrok Ramon in december 2012 naar ‘The Big Apple’. Drie maanden later ben ik ook de plas overgestoken. Er is toen heel wat veranderd in mijn leven. Het gezegde ‘the city that never sleeps’ klopt helemaal voor New York. Het is er heel hard en lang werken, maar er wordt ook lang en stevig gefeest’, vervolgt Vicca.

Eef vestigde zich in Manhattan. ‘Het is een bruisende en heel toffe buurt, waar je heel wat bekend volk tegenkomt. In het huis naast mij is de reeks ‘Sex and the City’ opgenomen. Even verderop in de straat woont Alec Baldwin’, aldus de vrouw. Na het kleine en groene Aarschot, het stedelijke Antwerpen en het luchtige Mallorca, voelt Eef zich opperbest in New York.

'Het is hier heel druk, maar ook leuk. Vanuit mijn huis in de West Village moet ik maar 15 minuten stappen om op mijn werk in Soho te geraken. Ik ga te voet, want het metrostelsel is niet al te best, maar ook omdat je al wandelend allerlei leuke dingen ziet en interessante mensen tegen het lijf loopt. Terrassen zoals in België zijn er niet, maar iedereen gaat feesten op de hoogste verdiepingen van de grote gebouwen. De bubbels vloeien er rijkelijk’, luidt het.

Via haar werk, op restaurant en op feestjes passeerden er heel wat bekende mensen de revue. Zo zag ze er al Naomi Campbell, Hugh McGregor en Paris Hilton. Ook personaliteiten uit de modewereld staan in haar adressenboekje. Fashion interesseert haar dan ook enorm. Niet alleen door haar job als PR-Director bij Camper, maar van jongs af was ze al enorm gefascineerd door mode en stijlen. ‘In het Sint-Jozefscollege in Aarschot vonden ze me soms wat bizar door de combinaties die ik droeg, maar ik genoot om zo wat een eigen stijl te brengen’, aldus Eef. Dat ze ooit iets met mode zou doen, stond eigenlijk allang in de sterren geschreven.

La Dolce Vicca
En ja hoor, nog tijdens haar verblijf in Palma de Mallorca begon ze met een blog waar ze haar modeavonturen, opvallend combineerwerk en fotoshoots brengt. ‘Iemand vroeg me ooit waarom ik geen blog begon om mijn energieke levenssfeer en modepassies te delen.

Ik vond het inderdaad een geweldig idee en mijn vriend bezorgde me al dadelijk een gepaste naam. Door mijn happy levenssfeer die hij zag in Antwerpen, noemde hij me toen Dolce Vicca, wat meteen ook de naam werd van mijn blog. Ondertussen zijn we al zo’n 3,5 jaar bezig en groeit het aantal volgers zienderogen. Zo heb ik volgers in heel wat landen, verspreid over onze aardbol. Ik vind het enorm leuk om te doen en ontmoet daarmee ook heel veel mensen. Bovendien kan mijn familie aan de andere kant van de oceaan ook volgen waar ik mee bezig ben’, klinkt het.

Wereldreiziger
Eef Vicca heeft wel meer van de wereld gezien dan Aarschot, Antwerpen, Mallorca en New York. Ze reist geregeld voor haar werk, maar er is ook altijd wat tijd voor vakantie, alhoewel de laptop altijd in de buurt ligt. ‘Ik heb al heel wat van de wereld gezien. Canada, Mexico, Latijns-Amerika, Aziatische landen en noem maar op. Ze hebben allen hun charmes. Latijns-Amerika vind ik heel tof. Chili en Guatemala zijn heel bijzonder. Het tempelcomplex van Tikal is één van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien. Venezuela is van het massatoerisme gespaard gebleven, waardoor de natuur, cultuur en de mensen tot de verbeelding spreken. Maar Europa is ook super. Parijs in mindere mate, maar Londen en Berlijn zijn geweldig. En ons eigen Aarschot vind ik nog altijd, het klinkt misschien raar, een superplaats om te wonen’, besluit Eef Vicca, de ‘muppie’ van Aarschot, New York en eigenlijk de hele wereld. Volg Eef en haar belevenissen op www.facebook.com/DolceVicca.

tekst:  Den Osschotteneir (geen auteur vermeld)
foto’s: blog Eef Vicca en google

terug naar overzicht Anker 2015